WAar ben ik?

Cinema & Filosofie – Apocalypse Now: Final Cut

februari 24, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

Op 25 februari zal Apocalypse Now ingeleid worden door filosofiestudent Teun van den Akker. Voordat hij aan zijn studie filosofie begon zat hij enige tijd in het leger waar hij, door een blessure, mee moest stoppen. Sindsdien studeert hij filosofie. Geen wonder dat zijn interesses binnen de filosofie bij de oorlogsfilosofie liggen. Met de discipline die hij leerde bij het leger kreeg hij het voor elkaar geselecteerd te worden voor het Honours Programme, maar sloeg dat af om een bestuursjaar te doen. Naast zijn studie zit hij ook in de Universiteitsraad en is hij druk bezig met een initiatief om een Europese universiteit op te zetten. Hoewel hij op dit moment erg druk is met het laatste, keert hij deze avond terug naar zijn studie en zal de avond het teken staan van zijn grootste interesse: oorlogsfilosofie.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

De regels van Floor

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

Floor vindt dat kinderen, net als volwassen, regels mogen bedenken. En dat doet ze dan ook volop. Ze leert van de dingen die ze meemaakt en verzint regels om de kinderen van Nederland te waarschuwen. Ze geven antwoord op de belangrijkste levensvragen van een meisje op de lagere school. De regels van Floor is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Marjon Hoffman. Wij vertonen een selectie van 6 van de leukste afleveringen van de TV serie.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Fantastic Beasts and where to find them

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

1926. Het verhaal volgt een zogeheten magie-zoöloog, Newt Scamander (Eddie Redmayne) genaamd. Newt heeft net zijn wereldwijde excursie voor het vinden en vastleggen van een bijzondere collectie fabeldieren afgerond. Tijdens een tussenstop in New York loopt alles uit de hand wanneer een paar fabeldieren uit zijn magische koffer weten te ontsnappen, die wel eens problemen zouden kunnen veroorzaken voor zowel de tovenaars- als de Dreuzelwereld.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

De Grote Vriendelijke Reus

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

Een jong meisje wordt door een grote reus, beter bekend als de BFG, geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, zelf een grote vriendelijke reus, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. De twee beginnen aan een avontuur om een invasie van mensetende reuzen te stoppen die van plan zijn de mensenwereld te bestormen.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip ‘De Eenhoorn’ een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. Geholpen door de moedige Bobbie, de onstuimige kapitein Haddock en de stuntelige detectives Jansen en Janssen, reist Kuifje de halve wereld af, constant op de hielen gezeten door de vijand. Hij moet slimmer en sneller zijn dan de rest om het Geheim van de Eenhoorn te ontrafelen…

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Iep!

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

Iep! vertelt het verhaal van Viegeltje, een wezen dat lijkt op een klein meisje. Viegeltje heeft echter in plaats van armen vleugels. De vogelwachter Warre vindt haar en neemt Viegeltje mee naar huis. Warre en zijn vrouw Tine besluiten Viegeltje op te voeden als een gewoon meisje. Maar Viegeltje is geen gewoon meisje en op een dag vliegt ze weg. Ze wil naar het Zuiden met de andere vogels.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Paddington

februari 22, 2020 4:07 pm Gepubliceerd door

Een jonge Peruaanse beer, die een passie heeft voor alles wat Brits is, vertrekt naar Londen waar hij op zoek gaat naar een woning. Wanneer hij eenzaam en verloren op Paddington Station belandt, begint hij te beseffen dat het leven in de stad niet is wat hij zich ervan had voorgesteld. Maar dan ontmoet hij de vriendelijke familie Brown, die het label om zijn nek leest (“Pas alsjeblieft op deze beer, dankjewel”) en hem een tijdelijk onderkomen aanbiedt.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

The Farewell

februari 22, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi, tegen haar principes in, toch besluit om te gaan komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar sterkzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde. In dit opmerkelijke, op een leugen gebaseerde, familieportret doordrenkt scenariste/regisseuse Lulu Wang (Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde, terwijl een uitstekende ensemble cast gestalte geeft aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weet te geven.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Lions filmdag

februari 19, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

Tickets € 5 per film. Uitsluitend verkrijgbaar via lionsteriviere@gmail.com en bij de kassa in het wennekerpand (op 1 maart)

12:30 – Honeyland
(Noord-Macedonië, 2019, documentaire, 87’)
Regie: Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Met: Hatidze Muratova, Nazife Muratova, Hussein Sam, Ljutvie Sam
Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies verstopt in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

15:00 – Parasite
(Zuid-Korea, 2019, 131’)
Regie: Joon-ho Bong
Met: Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi
De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen in het leven van de familie Park en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden. Winnaar Gouden Palm Filmfestival Cannes in 2019

19:00 – Portrait de la jeune fille en feu
(Frankrijk, 2019, 119 min.)
Regie: Céline Sciamma
Met: Adèle Haenel, Valeria Golino, Noémie Merlant, Luàna Bajrami
Portrait de la jeune fille en feu is de nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood). Het verhaal gaat over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, schildert kunstenares Marianne zonder medeweten van Heloïse haar huwelijksportret. De eigenwijze Heloïse staat namelijk niet te springen om in het huwelijk te treden. Marianne observeert de bewegingen, blik en zeldzame glimlach van haar model uitvoerig tijdens hun lange wandelingen aan de Franse kust. Het huwelijk komt dichterbij terwijl de aantrekkingskracht tussen de vrouwen groeit.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Truffel liefde

februari 17, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

De ‘zwarte diamant’ is het magische middelpunt van een unieke wereld bevolkt door zeer uiteenlopende personen. Van stroper en jager tot kweker en chefkok. Allen hebben dezelfde diepgaande passie voor de zwarte truffel. Voor de één is het een manier om onderdeel te zijn van de natuur, voor de ander een culinaire goudmijn, maar dat het allen in vervoering brengt is duidelijk. Er is sprake van volle overgave en totale toewijding. Ze gaan op de knieën voor de truffel, vaak letterlijk in het veld om de truffel uit te graven en in aanbidding op de kerkbanken. De truffel is een mysterie en zoals in de liefde daarom gekoesterd en verafgood. Maar als we niet uitkijken verdwijnt deze bijzondere zwam door opwarming voorgoed uit onze aarde. Zijn we in staat deze amour fou los te laten en alleen te nemen wat de aarde ons geeft? Deze heerlijke film uit de Franse Provence doet niet alleen een beroep op onze visuele zintuigen, maar we kunnen het verrukkelijke aroma bijna ruiken!

  • Aansluitend is er een buffet om 17:30. Kaarten à €22,50 (film + buffet) zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar (online en bij de kassa). U kunt kaarten kopen tot uiterlijk donderdag 23 april.

 

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Little Women

februari 17, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

De tweede film van de hand van Greta Gerwig is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Gerwig liet zich inspireren door het leven van Alcott en haar brieven en wist een sterrencast voor haar film te strikken. Het tijdloze en tegelijkertijd actuele verhaal gaat over het leven van de zussen March in Massachusetts ten tijde van de Burgeroorlog. Deze vier jonge vrouwen zijn vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven.
2e paasdag om 14:00 High Tea, aansluitend film. Kaarten à €22,50 (film + buffet) zijn uitsluitend in de voorverkoop verkrijgbaar (online en bij de kassa). U kunt kaarten kopen tot uiterlijk woensdag 8 april !

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Minuscule 2, het tropisch avontuur

februari 17, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming.. de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd? Een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten niet op hun kop zitten.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Mees Kees In De Wolken

februari 17, 2020 12:00 am Gepubliceerd door

De school waar Mees Kees lesgeeft bestaat 50 jaar en directrice Dreus besluit dit te vieren met een groot galafeest. In klas 6b wordt het opeens heel spannend wie met wie naar deze dansavond gaat. Tobias is zo verlegen dat hij Hasna niet durft te vragen en Hasna heeft andersom hetzelfde probleem. Mees Kees zou ze wel willen helpen, maar hij heeft zijn eigen zorgen. Marie Louise heeft hem voor zijn verjaardag een ballonvaart cadeau gegeven, maar Mees Kees heeft vreselijke hoogtevrees! Gelukkig steunt de hele klas hem. Zij durven ook heel veel dingen niet. Zoals dansen op het schoolfeest! Als Mees Kees dit aan mevrouw Dreus vertelt, last ze prompt uitgebreide danslessen in met Rumba, Tango en Chachacha. Terwijl Tobias en Hasna om elkaar heen draaien en Mees Kees Marie Louise probeert te ontlopen, bereidt Dreus in het geheim een grote verrassing voor het jubileumfeest voor.

Gecategoriseerd in :

Dit bericht is geschreven door admin

Do the Right Thing

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

EYE lanceert het filmprogramma Black Light dat de schijnwerpers zet op de verbeelding van zwarte identiteit in film, van 1920 tot nu. Spike Lee’s meesterwerk over raciale spanningen in broeierig Brooklyn is daar natuurlijk een onderdeel van. Een kokend hete zomer in de multiraciale wijk Bedford-Stuyvesant zet de toch al gespannen verhoudingen tussen zwarten en Italianen nog verder onder druk. De uitbaters van een pizzatent, Dal en zijn zonen Pino en Vito, zijn het mikpunt van haat in deze recht voor z’n raap schildering van de moeilijkheden tussen diverse bevolkingsgroepen. Niet alleen de film maar ook de soundtrack is een klassieker.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Out Stealing Horses

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het jaar dat Trond vijftien jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond, tegen de achtergrond van een adembenemende landschap.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Beanpole

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Leningrad, 1945. De Tweede Wereldoorlog laat grote sporen na in de stad. De gebouwen zijn verwoest, de inwoners zijn zowel fysiek als mentaal gebroken. Tussen de wrakstukken bevinden zich twee jonge vrouwen, Iya en Masha, die proberen hun leven weer op te bouwen. Iya werkt als verpleegster in een ziekenhuis voor oorlogsveteranen en zorgt ondertussen voor de zoon van haar vriendin. Als Masha definitief terugkeert van het front, moeten ze samen zowel oude als nieuwe trauma’s het hoofd bieden.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

De beentjes van Sint-Hildegard

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Marianne & Leonard: Words of Love

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

In 1960 was het Griekse eiland Hydra het decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne Ihlen en Leonard Cohen. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden. De film volgt hun relatie vanaf het begin tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière. In niet eerder vertoonde beelden zien we de hoogte- en dieptepunten van Leonard’s muzikale loopbaan én de muze die Marianne was. De relatie hield geen stand, maar het liefdesverhaal zou de rest van hun leven doorgaan. Marianne en Leonard stierven drie maanden na elkaar in 2016.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Les Misérables

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Politieagent Stéphane is net verhuisd naar Parijs en komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade. Al snel ontdekt hij de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Zijn eerste werkdagen zijn direct een vuurdoop, met twee ervaren collega’s die er hun eigen methodes op nahouden. Les Misérables speelt zich af in de wijk Montfermeil, net als een deel van Victor Hugo’s negentiende-eeuwse gelijknamige klassieke toneelstuk. Ook filmmaker Ladj Ly, kind van Malinese ouders, groeide hier op en in 2005 filmde hij de rellen in deze wijk. Juryprijs op het filmfestival van Cannes.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Dark Waters

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar®winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

1917

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Oscar winnende regisseur Sam Mendes (Skyfall, Spectre, American Beauty) maakte een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog. Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. Oscar voor beste camerawerk, geluid en visuele effecten

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

It Must Be Heaven

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes waarmee de Palestijnse regisseur Elia Suleiman op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien. Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Just Mercy

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

De film volgt de jonge advocaat Bryan Stevenson en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard gaat hij naar Alabama om ten onrechte veroordeelde gevangenen te verdedigen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley. Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian, die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme, waarbij hij wordt tegengewerkt door het systeem.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Il traditore

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Begin jaren ’80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken. Il traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo. Met het proces werd het bestaan van de Cosa Nostra bewezen. Regisseur Marco Bellochio werd met zijn film – inmiddels een grote bioscoophit in Italië – geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival. In Nederland is Bellochio weliswaar minder bekend dan landgenoten Pasolini of Bertolucci, maar sinds de jaren ’60 is hij een grote naam in het Italiaanse filmlandschap. In zijn films, waaronder het spraakmakende I pugni in tasca (1965), gaat hij de strijd aan met de bourgeoisie, de kerk en het leger. In Il traditore nu dus ook met de maffia.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

For Sama

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Een jonge arts en een jonge journalist worden midden in een burgeroorlog verliefd op elkaar. Terwijl hun stad Aleppo wordt gebombardeerd, trouwen ze en krijgen ze een prachtige baby. Regisseur en burgerjournalist Waad al-Kateab legt met haar camera alle gruwelen en de dagelijkse gebeurtenissen rond haar familie en haar stad vast. Ondertussen werkt haar man Hamza in het door hem opgezette noodhospitaal wat uiteindelijk doelwit wordt van een nieuw bombardement. De gevaren komen steeds dichterbij en het jonge gezin worstelt met het dilemma: gaan zij vluchten om de veiligheid van hun dochtertje Sama te waarborgen of blijven ze om hun vrienden en achterblijvers in het verzet te helpen. For Sama is een brief van een moeder aan haar kind en biedt een intieme en hartverscheurende blik van binnenuit op het Syrische conflict. De documentaire van de Syrische filmmaker en burgerjournalist Waad al-Kateab en regisseur Edward Watts won op het filmfestival van Cannes de prijs voor Beste Documentaire.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

The Peanut Butter Falcon

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis. De film beleefde zijn wereldpremière tijdens het festival South by Southwest en won daar de publieksprijs in de sectie ‘Narrative Spotlight’.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Pavarotti

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Luciano Pavarotti (1935-2007), de bekendste en misschien wel meest getalenteerde operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Zijn artistieke ambities, zijn ongekende talent en zijn nauwe band met het publiek maakten hem tot wereldster. Met beelden uit het familiearchief, interviews en tv-registraties brengt regisseur Ron Howard een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.
Voorafgaand is er vanaf 13:00 een gratis klassiek open podium in het Grand Café, georganiseerd door Opera aan de Schie.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Bombshell

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft: Fox News. Gebaseerd op het waargebeurde schandaal vertelt Bombshell het explosieve verhaal van de vrouwen die het zwijgen doorbraken en het hoofd van Fox News, Roger Ailes, beschuldigden van seksuele intimidatie. Heel precies laat Bombshell zien welke mechanismen er schuilgaan achter seksistisch machtsmisbruik op de werkvloer, en de film doet dat knap genoeg ook nog eens zonder de hoofdpersonen tot eendimensionale slachtoffers te maken. Je leeft met deze vrouwen mee dankzij ijzersterk spel van de actrices, met name de geheel getransformeerde Theron.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Honeyland

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Hatidze speurt duizelingwekkend steile bergflanken af op zoek naar bijenkolonies verstopt in de rotsen. Ze woont in een stenen huisje in Noord-Macedonië, samen met haar zieke moeder. Haar leven, haar passie en haar inkomen zijn de wilde bijen die ze met veel zorg, en volgens oude tradities teelt. “Neem de helft van de honing, en laat de andere helft voor de bijen” – is haar gouden regel. De honing verkoopt ze op een marktje op zo’n vier uur loopafstand. Tot op een dag een rumoerige familie arriveert met een oude caravan, zeven onhandelbare kinderen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidze’s oude leven.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Monstri.

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Dana en Arthur zijn al bijna tien jaar samen. Ze lijken gelukkig, maar ze zijn in de loop der jaren uit elkaar gegroeid. In drie hoofdstukken wordt toegewerkt naar de beslissing of loslaten niet het grootste bewijs van hun liefde is. Het eerste deel volgt Dana die in Boekarest aankomt van een reis. Ze draalt met naar huis gaan, onduidlijk is waarom. In het tweede deel gaat Arthur op zoek naar zijn seksuele identiteit. Als Dana op reis is, houdt hij zich vooral bezig met daten op Grindr. In het derde deel wordt duidelijk of er nog toekomst in hun relatie zit…

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Hors normes

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Vincent Cassel) een opvang voor deze kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Reda Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Marriage Story

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Het ooit gelukkige huwelijk tussen de New Yorkse toneelregisseur Charlie (Adam Driver) en Hollywood actrice Nicole (Scarlett Johansson) is gestrand, waardoor zij in een slopende echtscheiding belanden. Door de strijd om de voogdij voor hun zoontje komen hun gescheiden – maar voor altijd verbonden – levens zwaar onder druk te staan. Marriage Story is een scherpzinnig en meelevend portret geregisseerd door Noah Baumbach. De hoofdrollen worden gespeeld door Adam Driver (Paterson, BlacKkKlansman) en Scarlett Johansson (Lost in Translation, Vicky Cristina Barcelona). Oscar voor Laura Dern (beste vrouwelijke bijrol).

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

La Belle Époque

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

Het leven van zestiger Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine(Guillaume Canet) hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Op deze manier kan zijn publiek historische gebeurtenissen of persoonlijke herinneringen (her)beleven. Victor kiest voor de meest memorabele avond uit zijn leven: de avond in mei 1974 waarop hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette in bistro La belle époque in Lyon.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Binti

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden, net zoals haar idool Tatyana. Maar als ze op een dag met haar papa moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti haar nieuwe vriend Elias al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: papa moet trouwen met de moeder van Elias, zodat ze in het land kunnen blijven. Kinderen kunnen al vloggend hun dromen waarmaken. Zoals Binti, die het recht opeist om te dromen, net zoals haar leeftijdsgenoten.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Buurman & Buurman, Experimenteren er op los!

februari 13, 2020 7:27 pm Gepubliceerd door

De klunzige buurmannen zijn terug in hun film Buurman & Buurman: Experimenteren er op los! Niets is te gek voor deze heren en gaan daarom allerlei uitdagingen aan. Zo proberen Buurman & Buurman op een hilarische manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine! En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door… Al met al valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt… Het wordt een avontuur vol gekke experimenten met de stemmen van Kees Prins en Siem van Leeuwen. A je to!

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

The Good Liar

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

Beroepsoplichter Roy Courtnay (Ian McKellen) heeft een nieuw doelwit op het oog: Betty McLeish (Helen Mirren), een weduwe die miljoenen waard is. En hij wil haar alles afnemen. Maar als de twee naar elkaar toe groeien, verandert een eenvoudige zwendel in een levensgevaarlijk spel.
Acteerlegendes Mirren (Oscarwinnaar voor The Queen) en McKellen (tweemaal genomineerd voor een Oscar) spelen voor het eerst samen in dit spannende drama van regisseur Bill Condon over de geheimen die mensen bewaren en de leugens waar ze hun levens op bouwen.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Parasite

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Sorry We Missed You

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake). De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.
Sorry We Missed You is na een omvangrijk oeuvre de laatste film van de Britse regisseur Ken Loach. Hij won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake. Sorry We Missed You werd eveneens geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Filmfestival van Cannes.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

The Irishman

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

Wanneer oorlogsveteraan Frank Sheeran (Robert De Niro) de beruchte maffiabaas Russel Bufalino (Joe Pesci) ontmoet, verandert zijn leven voorgoed. Frank rijst als huurmoordenaar in rap tempo naar de top. Als Jimmy Hoffa (Al Pacino) – de legendarische en corrupte vakbondsleider – in het spel komt, zorgt dit voor grote irritatie bij de maffiabazen. Frank, zelf ook werkzaam voor de vakbond, belandt in een hopeloze tweestrijd. The Irishman is de nieuwste film van Academy Award-winnaar Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet, Goodfellas). De film centreert zich rondom één van de grootste onopgeloste zaken uit de 20e eeuw van de Amerikaanse geschiedenis: de verdwijning van Jimmy Hoffa.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

The Report

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

Daniel Jones (Adam Driver), onderzoeker voor de Senaat, krijgt na 9/11 de lastige opdracht om de inspectie te leiden naar de verhoortechnieken van de CIA. Na jarenlang uitgebreid onderzoek komt hij achter de gruwelijke, immorele martelpraktijken die de CIA jarenlang heeft proberen te verzwijgen. Het publiceren van dit rapport blijkt echter moeilijker dan gedacht. Het Witte Huis en de CIA doen er alles aan om dit veel onthullende onderzoek achter gesloten deuren te houden. The Report is geregisseerd door Scott Z. Burns (scenarioschrijver van The Bourne Ultimatum, Contagion en Side Effects). Onder andere Adam Driver (BlacKkKlansman, Paterson), Jon Hamm (Baby Driver, Mad Men) en Annette Bening (20th Century Women, American Beauty) zijn te zien in dit schokkende, waargebeurde verhaal.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Croce e delizia

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

Italiaanse crowd-pleaser. De rijke kunsthandelaar Tony heeft zijn zuster en zijn twee kinderen Olivia en Penny voor de zomervakantie uitgenodigd in zijn prachtige villa aan de Middellandse Zee. Het gastenhuis heeft hij verhuurd aan de weduwnaar Carlo en zijn zwangere dochter Carolina met haar man Sandro. Tijdens een gezamenlijk diner kondigt Tony aan dat hij opnieuw gaat trouwen. Dit nieuws wordt met grote vreugde ontvangen. Maar dan wordt duidelijk dat hij met Carlo in het huwelijk wil treden. De kinderen reageren geschokt, maar zijn toch blij behalve Penny en Sandro, die elkaar beloven er alles aan te doen om dit huwelijk tegen te gaan…

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Beats

december 19, 2019 9:56 pm Gepubliceerd door

1994, Verenigd Koninkrijk. Johnno en Spanner zijn hun leven lang al beste vrienden, maar op de drempel van volwassenheid lijken beide levens opeens een andere richting in te slaan. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten.
Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Judy

december 17, 2019 12:26 pm Gepubliceerd door

Renée Zellweger is de legendarische Judy Garland in de gelijknamige speelfilm Judy. Nadat haar carrière in Amerika op een laag pitje is komen te staan, reist Judy in 1968 af naar Londen voor een reeks uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen die in Amerika zijn achtergebleven. Judy leeft al sinds dat ze een kindster was op medicijnen en drank. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar gezin en haar eigen keuzes wil maken. Ondersteund door de bekende liedjes, waaronder ‘Somewhere Over the Rainbow’, vertolkt Renée op indrukwekkende wijze de rol van deze grootsheid en laat zien hoe fragiel en kwetsbaar Judy Garland heeft geleefd.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Fête de Famille

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

Een familiereünie ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van de ‘mater familias’ verloopt anders dan verwacht. Andrea (Catherine Deneuve) heeft namelijk geen rekening gehouden met de komst van haar oudste dochter, Claire, die vier jaar eerder met de noorderzon is vertrokken. Ze wordt warm onthaald, maar Claire voelt zich door haar familie tekort gedaan en is vastbesloten te krijgen wat haar toekomt. Het duurt dan ook niet lang voor het feest ontaard in een chaos. Fête de Famille is een komedie van de Franse regisseur Cédric Kahn (La Prière) met Catherine Deneuve, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne en Cédric Kahn zelf.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Blade Runner (The Final Cut) – The Future Is Now

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

Los Angeles, november 2019 – Zo begint Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982), vlak voor het openingsshot van de stad in een dan nog betrekkelijk verre toekomst. Iedereen kan nu zelf ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van de klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in de bioscoop. Voor de eerste keer in Nederland ook in IMAX. Met zijn bijzondere sets, baanbrekende special effects, indrukwekkende kostuums en prachtige camerawerk biedt Blade Runner (The Final Cut) – The Future is Now een unieke blik op een dystopische samenleving in de nabije toekomst. De onlangs overleden Nederlandse acteur Rutger Hauer brak destijds met de film door in de VS. Hij vertolkt de rol van Roy Batty, een menselijke kloon (een zogenaamde replicant) die op de hielen wordt gezeten door Rick Deckard (Harrison Ford), een agent (Blade Runner) gespecialiseerd in het uitschakelen van replicants.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Luce

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

Tien jaar geleden adopteerden Amy (Naomi Watts) en Peter Edgar (Tim Roth) hun zoon Luce uit Eritrea. De jonge Luce ontwikkelt zich, ondanks zijn moeilijke kinderjaren, niet alleen als een talentvolle atleet, maar ook als een modelstudent. Dan doet zijn leerkracht (Octavia Spencer) een alarmerende ontdekking over Luce en worden Amy en Peter geconfronteerd met het duistere verleden van hun zoon.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Amazing Grace

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

In 1972 nam Aretha Franklin Amazing Grace, het meest succesvolle gospelalbum allertijden, op in de New Temple Missionary Baptist Church in Los Angeles. Nooit eerder zijn de filmopnames van deze legendarische avonden vertoond aan het publiek. Tot nu.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

Light Of My Life

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

Als in de nabije toekomst een dodelijke pandemie de wereld drastisch heeft veranderd besluit een vader (Casey Affleck) met zijn dochter Rag (Anna Pniowsky) te vluchten naar de bossen. Terwijl hij haar probeert te beschermen tegen de gevaren in deze nieuwe wereld komt hun relatie heftig onder druk te staan. Sierra/Affinity en Black Bear pictures brengen een survival thriller van de Oscar-genomineerde Casey Affleck die schrijft, acteert en regisseert.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

De Liefhebbers

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin

The Whistlers

december 17, 2019 11:23 am Gepubliceerd door

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal “El Silbo Gomero”. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog. Met de intelligente neo-noir film The Whistlers maakte de Roemeense filmmaker Corneliu Porumboiu (12:08 East of Bucharest, Police Adjective) voor het eerst een film buiten zijn geboorteland maar de corruptie binnen de Roemeense samenleving is het terugkerende onderwerp van de film. Porumboiu was een van de belangrijkste leden van de Roemeense New Wave die in de vroege jaren 2000 ontstond en zich kenmerkte door scherpe portretten van een samenleving die overgaat van communisme naar kapitalisme. Zijn films onderscheiden zich door hun nauwkeurig waargenomen realisme, minimalisme en donkere humor. The Whistlers werd genomineerd voor een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en ontving nominaties op vele internationale filmfestivals.

Gecategoriseerd in :Geen categorie

Dit bericht is geschreven door admin