Tijden & Tickets


Best of Go Short

Regie: diverse regisseurs

Verzamelprogramma in samenwerking met het Go Short Festival in Nijmegen dat dit jaar plaats vindt van 3 t/m 7 april. De volgende films worden vertoond:

Beautiful Men / Mooie Mannen (België/Frankrijk/Nederland, 2023)
Regie: Nicolas Keppens
Drie kale broers reizen naar Istanbul voor een haartransplantatie. Ze zitten met elkaar vast in een hotel ver van huis en hun onzekerheden groeien sneller dan hun haren.

Leptir / Vlinder (Kroatië/Denemarken, 2024)
Regie: Suncana Brkulj
Een gemeenschap van tuinwezens draagt bij aan de stroom van het leven, met behulp van water uit een fontein. Wanneer een vlinder vast komt te zitten in de fontein, worden ze gecon-fronteerd met een onbekende situatie.

Magnifica: Kutsumation Vieras / Magnifica: de Passieve Insluiper (Finland, 2024)
Regie: Ville Koskinen
Magnifica is een korte documentaire over een mysterieuze soort genaamd Pectinatella Mag-nifica. De film observeert de mensen die geconfronteerd worden met de nieuwe buitenaardse verschijnselen en hun pogingen om van de ongenode bezoeker af te komen.

Queen Size (Frankrijk, 2023)
Regie: Avril Besson
Vanochtend heeft Marina een afspraak met Charlie om haar een matras te verkopen. Die avond annuleert ze haar vliegtuig naar Réunion. Maar dat weet ze dan nog niet.

Waking Up in Silence / Wakker worden in Stilte (Duitsland/Oekraïne, 2023)
Regie: Mila Zhluktenko en Daniel Asadi Faezi
Een zomerdag in een voormalige Duitse kazerne: kinderen die gedwongen zijn Oekraïne te ontvluchten, hebben hier hun toevlucht gevonden. In hun games ontdekken ze militaire sym-bolen uit het verleden en koppelen deze aan hun huidige ervaringen.