Tijden & Tickets


In the Heights

[ Verenigde Staten, 2020, 143 minuten ]

Regie: Jon M. Chu

Met: Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, Stephanie Beatriz, Dascha Polanco, Jimmy Smits

De bedenker van de Broadway-musical Hamilton en de regisseur van Crazy Rich Asians, Step Up 2: The Streets & Step Up 3D nodigen je uit voor de gebeurtenis van de zomer, op een plek waar de straten gevuld zijn met muziek en kleine dromen groot worden… In the Heights.Lights up on Washington Heights… De geur van een cafecito caliente hangt in de lucht even buiten metrohalte 181st Street, waar de mensen uit deze levendige en hechte gemeenschap door hun dromen worden samengebracht. Te midden van dit alles bevindt zich de sympathieke bodega-eigenaar Usnavi (Anthony Ramos) die elke cent die hij verdient opspaart, terwijl hij hoopt op en fantaseert en zingt over een beter leven. In the Heights vermengt de energieke muziek en songteksten van Lin-Manuel Miranda met het unieke talent van regisseur Jon M. Chu om een verhaal te vertellen. Samen geven zij gestalte aan een wereld die heel erg zichzelf is, maar waar iedereen zich in kan herkennen. In In the Heights zien we Anthony Ramos (“A Star is Born”, Broadway-musical “Hamilton”), Corey Hawkins (“Straight Outta Compton”, “BlacKkKlansman”), singer-songwriter Leslie Grace, Melissa Barrera (tv-serie “Vida”), Olga Merediz (Broadway-musical “In the Heights”), Daphne Rubin-Vega (Broadway-musical “Rent”), Gregory Diaz IV (Broadway-musical “Matilda the Musical”), Stephanie Beatriz (tv-serie “Brooklyn Nine-Nine”), Dascha Polanco (tv-serie “Orange is the New Black”) en Jimmy Smits (de “Star Wars”-films).
De film, die gebaseerd is op de gelijknamige musical, wordt geregisseerd door Chu naar een scenario van Quiara Alegría Hudes. De muziek en songteksten zijn van Lin-Manuel Miranda, het verhaal van Quiara Alegría Hudes en ook het concept is van Miranda. “In the Heights” wordt geproduceerd door Miranda en Hudes, samen met Scott Sanders, Anthony Bregman en Mara Jacobs. David Nicksay en Kevin McCormick zijn de uitvoerende producenten.
Achter de camera wordt Chu bijgestaan door production designer Nelson Coates en editor Myron Kerstein met wie hij ook “Crazy Rich Asians” maakte. Hij werkt verder samen met director of photography Alice Brooks (tv-serie “The Walking Dead”) en kostuumontwerper Mitchell Travers (“Eighth Grade”). De choreografie is van Christopher Scott, die eerder met Chu samenwerkte aan het bekroonde “The Legion of Extraordinary Dancers”.
Er werd gefilmd in New York, voornamelijk op locatie in de levendige buurt Washington Heights.