Tijden & Tickets


Singapore Stories: Not my Mother’s Baking + Bel me niet

[ Singapore, 2020, 112 minuten ]

Regie: Remi M Sali

Een onverwacht liefdesverhaal over een Maleise moslimvrouw en een Chinese man wiens ouders een gebraden varkenskraam runnen.

Sarah heeft altijd in de schaduw gestaan van haar moeder, de beroemde bakker Siti Mastura. En net als ze probeert carrière te maken in de bakkerswereld, raakt ze onverwacht verwikkeld in de strijd tussen twee mannen die beiden verliefd op haar zijn. Imran is de perfecte heer. Iemand die alle Maleise moslim ouders zouden goedkeuren voor hun dochter. Terwijl Edwin een serieuze Chinese vlogger is die, zoals Sarah’s broer overduidelijk verklaart, niet ‘halal’ is! En om de zaken nog ingewikkelder te maken, Edwin komt uit een Taoïstische familie die een populaire gebraden varkenskraam runt. En als trouwe zoon wordt van hem verwacht dat hij met een Chinees meisje trouwt en het familiebedrijf overneemt. Zal Sarah in staat zijn om alle verschillende verwachtingen tot een goed eind te brengen? Of zal ze bezwijken aan de druk van haar familie en de maatschappij?

Vooraf draait een korte film van Agnes Lim:

Bel Me Niet – (Nederland 2015, 16 min, Eng/NL gesproken en ondertiteld)

Regie: Agnes Gerrits-Lim

Bel Me Niet is een komisch sociaal drama over een Singaporese vrouw, Yvonne, die haar carrière opgeeft voor een nieuw leven in het beloofde land van melk en windmolens. Om zo snel mogelijk de taal te leren en te integreren oefent ze Nederlands middels ‘hulpverzoeken’ aan technische helpdesks en telefoongesprekken met telefonische onderzoekers/marketeers. Dit leidt tot een heleboel onbedoelde situaties. Gaat het Yvonne lukken om de taal te leren op haar eigen manier?