Tijden & Tickets


Singapore Stories: Not my Mother’s Baking

[ Singapore, 2020, 112 minuten ]

Regie: Remi M Sali

Een onverwacht liefdesverhaal over een Maleise moslimvrouw en een Chinese man wiens ouders een gebraden varkenskraam runnen.

Sarah heeft altijd in de schaduw gestaan van haar moeder, de beroemde bakker Siti Mastura. En net als ze probeert carrière te maken in de bakkerswereld, raakt ze onverwacht verwikkeld in de strijd tussen twee mannen die beiden verliefd op haar zijn. Imran is de perfecte heer. Iemand die alle Maleise moslim ouders zouden goedkeuren voor hun dochter. Terwijl Edwin een serieuze Chinese vlogger is die, zoals Sarah’s broer overduidelijk verklaart, niet ‘halal’ is! En om de zaken nog ingewikkelder te maken, Edwin komt uit een Taoïstische familie die een populaire gebraden varkenskraam runt. En als trouwe zoon wordt van hem verwacht dat hij met een Chinees meisje trouwt en het familiebedrijf overneemt. Zal Sarah in staat zijn om alle verschillende verwachtingen tot een goed eind te brengen? Of zal ze bezwijken aan de druk van haar familie en de maatschappij?
Meet & Greet
Na afloop van de film is er een ‘Meet & Greet’ met de cast & crew van ‘Not My Mother’s Baking’. Niet alleen kun je vragen stellen over het maken van de vertoonde film maar er wordt ook meer verteld over hun nieuwe project ‘Salam Gembira’ (Happy Greetings). Het is de eerste keer dat een Singaporese film met een Singaporese/Nederlandse cast volledig in Nederland wordt opgenomen.

Lekkere Hapjes
In lijn met het thema van de film worden er ook typiche Singaporeaanse hapjes verkocht. Let op: hapjes alleen met contante betaling.

Kaarten: € 10,50, Early Bird Special: € 8 (Actie loopt tot 8 mei)