Tijden & Tickets


Tina

[ Verenigde Staten, 2021, 118 minuten ]

Regie: Daniel Lindsay

Op zondag 28 augustus gaat de nieuwe Tone & Image Gallery in het oude postkantoor van Schiedam aan de Lange Nieuwstraat officieel open met een fototentoonstelling van internationale allure onder de titel Jazz Divas, Pop Ladies & Rock Bitches. In het kader van deze tentoonstelling vertoont Wenneker Cinema nogmaals Tina.

De documentaire Tina is de ultieme ode aan een wereldwijde superster en een intiem portret over een vrouw die veel tegenslagen moest overwinnen om haar carrière, identiteit en nalatenschap op haar eigen manier vorm te geven.
Tina Turner vertelt in de documentaire haar eigen verhaal vanaf het begin van haar carrière als de Queen of R&B tot haar uitverkochte stadionconcerten in de jaren 80. Voor het eerst geeft ze een kijkje in haar privéleven, waarin ze haar interne strubbelingen en meest persoonlijke momenten deelt. Tina is een inspirerende documentaire over een van de grootste iconen van de moderne muziekindustrie. Met nooit eerder vertoonde beelden, audiotapes en persoonlijke foto’s uit het leven van Tina Turner.